Sommarplågor vi minns (mer eller mindre motvilligt)

Jag har roat mej med att sammanställa en Spotify-lista med sommarplågor genom åren, från Freda’s Vindarna från 1986 fram till Alexandra Stans Mr Saxobeat, som ligger bra till när det gäller att utse årets sommarplåga.

Jag tog lite hjälp av Sommartoppens sammanställning, men har säkert missat några självklara favoriter som hör hemma på listan. Hjälp mej hitta dem på Spotify! Glöm inte att ange årtal. Den här gången har jag sorterat listan i kronologisk ordning, så istället för att öppna den för redigering ber jag dej att posta dina förslag här i kommentarsfältet.

Ha en härlig sommar!

 

Uppdatering 2012: Årets sommarplåga-kandidater har av okänd anledning gått mig spårlöst förbi (fyller 40 i vinter). Tack vare sajten Sommarplåga.nu kan ni som är nyfikna hitta dem. Jag har lagt till ett par heta kandidater på spellistan, efter tips från mer insatta vänner.

 

Uppdatering 2014: Den här sommaren har Spotify samlat 50 års sommarhits i lika många spellistor. Här kan du bläddra mellan 50 spellistor med total 1000 sommarplågor från åren 1964-2014.

7 reaktioner på ”Sommarplågor vi minns (mer eller mindre motvilligt)

 1. 2010 – Yolanda be cool – We no speak Americano
  1996 – Los del rio – Macarena
  1991 – Just D – Hur e de möjligt?

  Sedan är väl knappast I’ve got a feeling eller Mikrofonkåt några sommarhits? I¨ve got a feeling kommer jag ihåg att jag spelade när den var helt ny på en fest i oktober. Och Mikrofånkåt dök upp precis efter jag flyttat till USA, i slutet av 2010.

  • Tack för tipsen!

   Ärligt talat fattar jag inte hur jag kunde missa Macarena – Hur e de möjligt? 😀
   Det stämmer att Mikrofonkåt spelades in förra hösten, men jag tyckte den platsade som sommarhit i år, eftersom det är först nu den fått spridning. Möjligen en olämplig tänjning av begreppet ”sommarplåga”, som jag kommer att få ångra bittert.

 2. Mycket gammalt i listan! Har jag missat den totalt, eller var är Jag kommer? Varannan låt som spelas på radion är ju Maggio. 😉 Här kommer några bidrag:

  2011
  Coconut tree – Mohombi
  Jag kommer – Veronica Maggio
  On the floor – Jennifer Lopez

  2010
  Brake your heart – Taio cruz
  Wavin’ flag – K’naan
  Alejandro – Lady Gaga
  Hey, soul sister – Train

Kommentarer inaktiverade.