Skärpning, SkyView!

Så här sista veckan inför semestern tänkte vi göra slag i saken och åka upp på Globen med SkyView. Efter att ha passerat de globala gondolerna varje dag på väg till och från jobbet kändes det skönt att en gång för alla ha denna achievement unlocked.

Igår på lunchrasten stack vi därför in våra huvuden och försökte köpa biljetter i kassan. ”Nej, ni måste ringa och boka i förväg”, blev beskedet. Något snopna bestämde vi oss för att skjuta upp det hela till idag. Glada i hågen ringde vi i morse till Globens bokningskontor på 0771-81 10 00 för att beställa en uppfärd för sex personer.

Döm om vår förvåning när bokningskontoret svarade att de inte tar emot bokningar samma dag som den planerade uppfärden. ”Ni kan åka ut till Globen och köpa biljetter direkt i kassan”, sa de.

Sagt och gjort – efter intagen lunch gick vi i samlad tropp till SkyViews biljettlucka. ”Nej, det är fullt. Ni borde ha bokat innan”.

Nu inser vi att det nog är enklare att boka en sista-minuten-charter till Grekland, än att ta sig upp på Globen. Frågan är: Skare vara på det viset? Va?

Å andra sidan kanske vi ska vara glada att vi inte kom upp – det tycks nämligen vara lättare att komma upp än ner.