Anders S Nilsson – en typisk mansgris

Komikern Anders S Nilsson, främst känd som programledare för TV4:s Parlamentet, intervjuade häromdagen Lina Thomsgård – grundare av nätverket Rättviseförmedlingen, vars syfte är att motverka snedfördelning  baserat på kön, etnicitet etc. i samband med rekryteringar. (se intervju i Aftonbladet)

Lyssna till intervjun här:

(tack för länken Sanna och Margret)

Jag blev förbluffad över Nilssons hånfulla och nedlåtande ton, inte minst när han avslutar intervjun med ”kul att du har något att göra, Lina”.

Det krävs dock bara en enkel googling för att hitta fler pusselbitar som förtydligar bilden av Anders S Nilssons kvinnosyn:

Skall man bli förvånad att Annika Lantz kritik mot grabbigheten i Parlamentet inte togs emot med större förståelse?

Uppdatering: Anders S Nilsson gjorde en halv pudel på Newsmill, dagen efter att Twitter och bloggvärlden översvämmats av kritik mot honom. Frågan är såklart om denna till synes framtvingade ursäkt räcker för att återupprätta förtroendet för honom.

En rejäl timeout vore kanske passande? Rättviseförmedlingen kan säkert hjälpa till att rekrytera en betydligt lämpligare ersättare. 🙂

9 reaktioner på ”Anders S Nilsson – en typisk mansgris

 1. Din artikel bekräftar den uppfattning jag har om Anders S Nilsson.
  Jag har inte kollat Hjälp, men tittar sedan många år tillbaka på Parlamentet och gör så fortfarande eftersom det inte finns mycket annat att se på vid just den tiden.
  Sedan Anders S inträdde som programledare har det blivit ett riktigt gubbslemmigt program och jag har, utan att känna till någonting över huvud taget om Anders S, tyckt att han är mycket obehaglig.

 2. Fan ge er, han är säkert ingen ängel men ni har sett en sida utav myntet dessutom är inte allt sanning på nätet.

  Vad är det för kommentarer, ni är säkert lattemorsor hela bunten…

 3. Vem vill INTE ha en tjej/kille som är ”en jävel i bingen”?
  Alla vill ha en partner som är bra i sängen, de som påstår motsatsen eller att sexlivet är betydelselöst ljuger och alla vet om det.
  Jävla moralkärringar ni är.
  Lite oskyldigt flirtande med Yvonne Ryding (som är helt ömsesidigt) och en lagom hånfull ton mot ytterligare en politiska korrekthetens riddare, Lina Thomsgård.
  Slappna av för fan!

 4. Nilsson gör ingen lysande insats. Lina Thomsgård borde ha kallat sin tjänst för något annat än ”Rättviseförmedlingen”. Det handlar inte om ”rättvisa, det handlar om kompetens. Rätt namn vore ”Kompetensutjämningsförmedlingen”.

Kommentarer inaktiverade.