Vem ska man tro på?

I november anmäldes Thomas Di Leva för misshandel av sin flickvän av en polispatrull som kallats till parets hem. Utredningen lades ned, då hon inte ville medverka. Ett inte helt ovanligt scenario när det kommer till mäns våld mot närstående kvinnor. Huruvida han är skyldig eller inte har stötts och blötts i andra sammanhang.

Häromdagen publicerade Newsmill en debattartikel där Di Leva gör sitt bästa för att bli rentvådd. Av någon märklig anledning väljer Newsmill att radera de flesta kritiska kommentarerna till artikeln, vilket Mymlan påpekar med ett kritiskt blogginlägg – ”kära newsmill – det luktar lite illa”.

Idag skriver Aftonbladet på sin förstasida i pappersupplagan att Thomas Di Leva ”talar ut” om misshandeln. Detsamma säger artikelrubriken:

Om man tar sig tid att läsa artikeln i sin helhet, möts man dock i sista stycket av det något snöpliga beskedet att ”Aftonbladet har förgäves sökt Tomas(!) Di Leva för en kommentar”:

Vem ska man tro på?

Uppdatering: Hans G Andersson tipsade nyss om att Journalistens chefredaktör idag påstår en rad dumheter på ledarsidan, bl a att

En professionell journalist skriver inte vad som helst medan en blogg generellt sett inte har några krav på sig att vara sann eller opartisk

Man kan ju fråga sig när hon öppnade en kvällstidning senast.

Uppdatering 2: Fredrik Johansson påpekar att Thomas Di Leva finns citerad i artikeln, efter en intervju med TT Spektra, som finns publicerad i en rad tidningar, bl a Expressen. Rätt ska vara rätt.