Moderat människosyn?

Fredrik Reinfeldts pressekreterare Edvard Unsgaard hittade en hög med bajs i trappuppgången igår morse. Som tur var slapp han vidta handgripliga åtgärder, utan kunde snabbt ringa en ”invandrarföretagare” som skickade en flink ”ryska” som tog hand om skiten. Allt enligt hans senaste Facebookuppdatering:

Inte ens efter att ha tagit del av kritiken inser Unsgaard det problematiska i hans formuleringar. Detsamma tycks gälla de partikamrater som sluter upp bakom honom (och de 23 faceboookvänner som har klickat på ”gilla”-knappen). Hur fan kan man komma på tanken att rösta på sådana idioter?

Sydsvenskans Niklas Orrenius intervjuade Unsgaard i förmiddags. Hans svar framställer honom inte i bättre dager.

Uppdatering: För den som mot förmodan ändå inte fattar grejen, publicerar Christina Stielli en ”tvättad” version av Unsgaards statusuppdatering, utan fördomsfulla och generaliserande beskrivningar:

Tycker företagare är otroliga. Någon idiot hade i natt gjort det lite större behovet i vårt trapphus (och lagt sin halsduk där …). Jag ringde vårt städbolag som drivs av människor som på en halvtimme skickade över en person som städade och sanerade trappen. Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme en söndag få fram en duktig städerska som gör ett fantastiskt jobb!

Uppdatering 2:  Av DN:s artikel framgår att Unsgaard ringde sitt privata städföretag – som han benämnder ett ”invandrarföretag”. Jees.

Uppdatering 3: I Aftonbladet skriver Martin Aagård träffande om vad ”arbetslinjen” innebär för Unsgaards städerska:

”Arbetslinjen” är en politik som tvingar folk att ta arbeten de tvekar inför. De tvingas bland annat flytta under hot om att förlora sin a-kassa. Unsgaards skämt bygger alltså på den ryska kvinnan TVINGAS åka hem till Edvard och torka upp när hans Vasastan-grannar inte orkar bajsa på toaletten.

Snabb service under hot!

Martin Gelin, som först tipsade om Unsgaards ordbajsande på Twitter, konstaterar i Expressen att

varje gång Reinfeldt säger ”arbetslinjen” – ett viktigt kampanjord för moderaterna – så kommer en ansenlig mängd av det svenska folket att associera till avföring.

Unsgaards Facebookprofil kommer hans vänner och hangarounds ut som ”verklighetens folk”:

Nu. Ska. Jag. Släppa. Det. Här. 🙂

3 reaktioner på ”Moderat människosyn?

  1. Jag brukar ställa upp även på andra partiers politiker när de hamnar i rävsaxen för att de uttryckt något som får eget liv och blir taget ur ett sammnhang. Fördomar sitter hårt… Tolkningar som helt utgår ifrån ens egen världsbild brukar sällan stämma överens med sanningen.

    Men detta är självklart fantastiskt kul att kommentera.

  2. Jag förstår att det är ditt jobb att sluta upp bakom en partikollega, men samtidigt är det ju just de skilda världsbilderna som känns graverande i den här debatten. Att fördomarna skulle finnas helt i statusbetraktarnas ögon känns inte särskilt sannolikt.

    Bättre pudla än att försöka försvara ett så i grunden osakligt resonemang, anser jag.

Kommentarer inaktiverade.