Abort operation Abele!

Nej, det här inlägget propagerar inte för en extremt liberal syn på födelsekontroll.

Jag har ett flertal gånger försökt kommentera Fredric Kjellbergs utmärkta kritik mot
Anton Abele
, en av de mer provocerande stjärnorna på den politiska himlen just nu (jag räknar inte någon av SD:s företrädare till kategorin ”stjärnor”).

För er som mot förmodan lyckats undvika pojkvaskern Abele, så är han killen som startade Facebook-gruppen ”Bevara oss från gatuvåldet” i samband med mordet på 16-årige Riccardo Campogiani för ett par år sedan. För denna ”bedrift” mottog han en rad priser och utmärkelser.

Nu har Abele bestämt sig för att ställa upp som kandidat för Moderaterna i provvalet inför nästa års riksdagsval. Eftersom han är en modern kille använder han ”Internet och Youtube” som sina kampanjredskap, med mycket ofrivillig humor som resultat.

Engagemang i all ära, men man kunde ju önska att detsamma skulle sträcka sig något bortom horisonten att tillskansa sig en riksdagsplats med alla dess förmåner.

Abele saknar inte bara mognad, utan även grundläggande kunskap om de frågor han säger sig ”brinna för”. Därtill begåvning att inse att det knappast räcker med att hävda att man vill ”förbättra och förändra allting för alla genom trygghet och integritet och att ta avstånd från våld”.

Det torde finnas en uppsjö betydligt bättre pålästa och genomtänkta jämnåriga till Abele, som på allvar vill göra världen till en bättre plats. Tyvärr saknar de flesta av dem de inflytelserika och bemedlade kontakter som helt omdömeslöst bestämt sig för att bistå Abele i kampen om en riksdagsplats.