Vanvettig valfrihet

Burning Spear

Idag tvingades jag välja hur jag vill att min FTPK-pension ska placeras. Ett val i den meningen att jag erbjuds två alternativ. Att slippa välja är tydligen inte ett av dem. Jag begriper inte ett jota av informationstexten. Den hade lika gärna kunnat författas på arabiska. Naturligtvis drabbas jag av en djupgående existentiell ångest. När jag blir gammal och grå kommer jag att antingen glädja eller gräma mej över detta livsavgörande beslut.

Utan kunskap ingen makt och ingen fri vilja.

Jag funderar på att gå och köpa mej en tärning.

Uppdatering 30 mars:

Idag skriver dn.se att Spararna hade fått högre avkastning på rena chansningar än på ett aktivt PPM-val. Jomantackar. Jag begriper att PPM är nånting annat än FTPK. Men jag har ingen aning om vad skillnaden består i.

Kanske är det dags att nån förklarar varför i himmelens namn man då ska välja överhuvudtaget?

Ska jag behöva offra en semestervecka på att försöka sätta mej in i vad det är som PPM-doktorn dillar om?