”Ta mitt liv – men ge fan i mina bilder!”

Den här bilden har jag snott

De senaste veckorna har tusentals Facebookanvändare plötsligt vaknat till över att allt som publiceras på Internet sparas på webbplatsens servrar och distribueras hejvilt till allsköns jeppar världen över, som kan tänkas ladda hem, spara ner, förvränga, skända och utnyttja deras privata alster på alla upptänkliga vederstyggliga sätt och vis.

Om detta mot förmodan skulle inträffa, måste det i så fall vara första gången som någons upphovsrätt kommer i kläm på nätet, va?

Jag vet inte vad som är mest naivt – att oreflekterat skrika ut sina hemligheter i offentligheten, eller att yrvaket släcka ner sin uppkoppling till både internet och elnät, för att vara på den säkra sidan.

Samtidigt som vi oroar oss för vad som skall hända med våra bilder och texter, fortsätter vi att maniskt fippla på tangentbordet och stirra in i lcd-skärmen alltmedan livet rinner ur oss.

Facebook äger inte bara mina bilder. De har tagit över hela mitt liv. Det är inget jag bekymrar mej över.

8 reaktioner på ””Ta mitt liv – men ge fan i mina bilder!”

  1. Men min upphovsrätt upphör väl inte i och med att facebook hävdar sin över en och samma bild? Sålänge som FB bara är delupphovsrättshållare kan jag fortsätta publicera mina bilder varfansomhelst. Men visst jag fattar problemet. Och kan inte säga att jag går igång så värst.

  2. Jag saknar din ton, din flow, dina åsikter. Hur du kan komplicera nåt enkelt och tjata sönder det tills det ryms bakom det raster som handlar om att alla är dumma i huvet. AMEN!

  3. jag har inte riktigt bestämt om de är hur illa de säger i den frågan; för att sprida bilder på nätet måste man ha nån slags tillstånd från den ägaren innehavaren av rättigheterna för att visa de.

    Det är som helt klart är att fejan sätter sponsorerna förre användarna och har mkt dålig sätt av använda personlig information. Helt klart skulle de bli fällda om PUL gällde för de.

    À propos blog, vad sägs att jag blogrollar dig om du blogrollar mig coffe? Jag gillar skarpt ordet ”antropomorf”.

Kommentarer inaktiverade.