Gringo gör mej grinig

Zuper-ZanyarJag irriterar mej nåt GRYMT på det dära Gringo-gänget, som dyker upp här och var för att förklara exakt på vilket sätt världen är orättvis och hur deras coola gäng mot en ”skälig ersättning” kan dra igång ett mediejippo – en publikation, tv-kanal, rymdresa eller vad det nu kan tänkas vara som på bästa sätt ska råda bot på de rådande orättvisorna.

Med begränsad analysförmåga och klassiskt grabbig självöverskattning drar de på sej hjältekostymerna för att ”styra upp” både det ena och det andra diskrimineringsträsket.

Anspråk på makt och inflytande blandas med ett flummigt tugg om ”kärlek och respekt”. Zanyar Adamis puckade farväl till feminismen kändes liksom logiskt i sammanhanget.

Idag breder Carlos Ejemyr-Rojas ut texten på Aftonbladets webbplats om hur vi skiter i när svenskar med utländsk bakgrund dödas utomlands och jämför rapporteringen om dödsfallen häromveckan i Nessebar (Svensk dödad i Bulgarien) och Kirkuk (Svensk dödad i Irak).

Beskow, förlåt, Ejemyr, hävdar själv att han har ”knasglasögonen” på sej och visst verkar hans perspektiv en smula förvrängt. Jag har i alla fall svårt att hitta belägg för hans påstående att det är på grund av offrens etnicitet som rapporteringen kring dessa tragiska händelser skiljer sig åt. Han menar att dödsfallet i Bulgarien intresserar oss eftersom den drabbade personen ses som ”svensk”, medan offret i Kirkuk betecknas som ”blatte”.

I själva verket visar det sig att även killen som blev ihjälslagen på diskoteket i Nessebar har ”irakiskt ursprung” som det så vackert(?) heter. Bulgariska medier har gjort en ganska stor grej av detta och det spekuleras kring att vakterna gick extra hårt åt honom, eftersom han ”såg ut som en zigenare”. Jag är tacksam över att vi sluppit liknande resonemang i svensk media.

Frågan är om Gringo-gänget är lika tacksamma? Ju mer polariserad (för att inte säga svart/vit) debatten blir, desto mer ökar ju deras aktier?

Att ropa ”vargen kommer” titt som ofta är kanske inte det effektivaste sättet att bekämpa orättvisor, men det verkar fungera hyfsat om målet är en mediekarriär. Sen underlättar det förstås en hel del om man har en mediemogul till svärfar och en populär sagoberättare till morfarsmor.

Frågan är bara hur många Skandia-direktörer man kan ligga med innan man är Fucked for Life…

Tack Tanya, Damon och Adrian för era kreativa sågningar!

En reaktion på ”Gringo gör mej grinig

Kommentarer inaktiverade.